hyvinvointi kuuluu kaikille

Taiteessa ollaan prosessissa - kulttuurikuntouttajana

Taidetta yksin, yhdessä, näyttelyssä 8/2022

Taiteen tekemisen prosessi yhdessä alkaa asiakkaan toiveesta ja ohjaajan ideasta. Ideasta tehdä yhteisöllinen taideteos. Siihen tarvitaan materiaalia. Tällä erää aiheena perinteinen maalaus, johon tarvitsimme kiilakehykset, kangasta, jänisliimaa, gessoa, akryylimaalia ja paljon innostunutta mieltä.

Kutsu ryhmään kävi viikko-ohjelmassa "Maalataan taiteilijan taulua". Ryhmä muodustui vaihdellen 5- 7 henkilöstä.  Ensimmäisellä kerralla nakuttelimme kiilakehykset yhteen ja pingotimme lahjaksi saadun ristipistotyön kiilakehyksiin. Se saa näin uuden elämän. Liimaus tehtiin seuraavalla kerralla. Kuivuttuaan kangas löystyikin eli pingotimme kankaan uudelleen ennen gesson levitystä. Tämän jälkeen kangas kaipasi taas pingotusta. Eli nitoja käteen uudemman kerran. Maalausprosessi oli ihanaa kirkkaine väreineen. Taulun nimeksi tuli "Veteraanipolku" iäkkäitä asukkaitamme kunnioittaen.  Taulu ei ole vielä valmis, eli prosessi jatkuu.

Aluevaalit 1/2022

Tervehdys Tampereen sydämestä Hatanpäältä. Aluevaalit lähestyvät. Lähdin ehdokkaaksi, koska aiheena sote "liippaa läheltä". Työskentelen
neurologisten, ortopedisten ja geriatristen kuntoutujien parissa kulttuurin ja taiteen keinoin. Sosiaali- ja, diakonia-alan opiskelut, kulttuurikuntouttajan työ ja lapset ovat täyttäneet viimeksi kuluneet vuodet elämästäni.


Nyt opintovapaalaisena opiskelen psykologiaa. Psykologian osaamista ja hyviä mielenterveyspalveluita tarvitaan. Opiskelussa, aivojen vaivaamisessa on se hyvä
puoli, että ne pysyvät virkeänä. Suosittelen!


Tämän hetkinen perheeni koostuu teinityttärestäni ja minusta. Tyttäreni on taiteellinen nuori ja taide tuo hänelle paljon hyvää elämään. Hetkiä itsensä, ystävien ja harrastusten parissa. Ehkä tulevaisuudessa hän saa tehdä työtä jollakin luovalla alalla. Taiteella ja kulttuurilla voi myös auttaa ihmisiä. Se on sitä, mitä itse olen saanut tehdä työkseni. Autan ihmisiä kulttuurin ja taiteen keinoin. Sosiaalinen yhdessäolo ja mielekäs tekeminen tuovat iloa sairaalaympäristössä ollessa. Keskittyessä yhdessä tekemiseen ajatukset menevät muihin asiohin, kipu sekä pelko selviytymisestä uuden edessä jäävät hetkeksi taka-alalle.


Nyt psykologian opintoja opiskellessa haaveilen terapeutin ammatista. Aina kannattaa olla haaveita, vielä näin 50+ ikäisenäkin. Eniten minua huolestuttaakin mihin hyvinvointimme on menossa mielenterveyspalveluiden osalta. Juurikin henkinen pahoinvointi on asia, johon pitäisi
puuttua mahdollisimman pian. Yleensä henkisen jaksamisen laskutilanteissa ihmisellä on ollut jo paljon vastoinkäymisiä ja ne ovat jääneet ratkaisematta.
Silloin ei ole aikaa odotella, vaan hoitoa pitää saada mahdollisimman pian.Hengellisyys on minulle tärkeä asia ja minusta jokaiselle pitäisi taata mahdollisuus sen harjoittamiseen, kuka ja missä sitten onkin. Sairaalassa ja kuntotutumiskeskuksissa tämä mahdollisuus on rajattua, mutta minä olen voinut tehdä diakoniatyötä kulttuurikuntouttajana ja olen havainnut, miten tärkeää on hiljentyä yhdessä hetkeksi - lukea viikon raamatunkohta, laulaa virsi, lukea isä meidän -rukous. Sillä jaksaa taas kummasti eteenpäin. Sairaan ihmisen kohtaamisella ja hänen yksilöllisillä tarpeillaan on merkitystä.


Sosionomi-diakonia opiskelijana pääsin harjoitteluun Berliinin suomalaiseen seurakuntaan. Minulla on Saksan maasta pitkä kokemus. Olen asunut  maassa noin 8 vuotta. Minusta Berliinissä edistyksellistä on kulttuurien, erilaisuuksien yhteensulautuminen. Sain lukea rauhan rukouksen eri uskontojen välisessä tapahtumassa. (Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=brPw1ruZoMk)
Kiitos siitä Berliinin suomalaisen seurakunnan papille. Kokemuksessa parasta oli ystävällismielinen suhtautuminen toinen toisiimme, vaikka edustimmekin eri uskontokuntia.


Tärkeintä aluevaaleissa on mielestäni löytää yhteistyökykyisiä henkilöitä päättämään asioista. Heidän tulisi nähdä sekä yksilön tarpeet, että yhteinen hyvä.


Kristillisdemokraateilla on ihmisläheinen
katsantokanta ja toivomme toimivaa sotea Pirkanmaalle järkevillä ratkaisuilla meidän jokaisen hyvinvointi huomioon ottaen kustannustehokkaasti.
Olisi mukava kuulla, mikä sinulle on tärkeää? Olehan yhteydessä.


OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

AUKIOLOAJAT


Maanantai - Sunnuntai
Suljettu

OTA YHTEYTTÄ